Dode en gewonden na twee conflicten in Rotterdam

Rotterdam, 13 okt. Een twintigjarige man is gisteren om het leven gekomen in Rotterdam-Zuid na een schietpartij. Hij werd neergeschoten in de tuin van zijn ouderlijk huis, volgens getuigen door twee mannen. De politie heeft hen nog niet kunnen aanhouden. Eerder die dag raakten een 51-jarige vrouw en een 15-jarige jongen gewond aan gezicht en armen doordat zij met een mes werden gestoken. Een verdachte is aangehouden. De steekpartij vond plaats in de buurt van het Accentcollege aan de Japarastraat. De adjunct-directrice van die school liep 's ochtends met een aantal leerlingen over straat, toen de verdachte hen benaderde. De verdachte stak daarop toe, waardoor de 15-jarige leerling gewond raakte. Toen de vrouw tussenbeide kwam, raakte zij ook gewond. De slachtoffers verkeren niet in levensgevaar.