Ciske de Rat

In de musical Ciske de Rat keert Danny de Munck terug in de rol die hem beroemd maakte. Als Cis de oorlogsheld blikt hij terug op zijn gewelddadige jeugd. André Breedland en Maurice Wijnen bewerkten het boek van Piet Bakker, Henny Vrienten schreef de muziek.

In de musical Ciske de Rat keert Danny de Munck terug in de rol die hem beroemd maakte. Als Cis de oorlogsheld blikt hij terug op zijn gewelddadige jeugd. André Breedland en Maurice Wijnen bewerkten het boek van Piet Bakker, Henny Vrienten schreef de muziek.

„Dit is een van de beste musicals die ooit in Nederland werden gemaakt. Met meesterhand laten de bewerkers de tijden door elkaar heen lopen. De oude filmhit Ik voel me zo verdomd alleen kon niet ontbreken, maar de nieuwe nummers zijn minstens even meezingbaar. Regisseur Paul Eenens heeft alle elementen – sentiment, volkse vrolijkheid, emoties, gulle grappen – verbluffend mooi in balans gebracht.”

Henk van Gelder, 6 oktober 2007.

Tournee t/m 7/9/2008. Inl. 0900-3005000, www.musicals.nl.