Zondag zonnig

Opnieuw pakt het weer in een weekeinde goed uit. Morgen begint weliswaar grijs, later breekt de zon af en toe door. Zondag lijkt de zonnigste dag van de komende vijf dagen te worden, maandag komt er wat bewolking opzetten maar het blijft dan droog.

Vanavond en vannacht zijn er enkele opklaringen mogelijk. Daar waar het opklaart, kan wel mist ontstaan. Verder is het droog en rustig met weinig wind. Het koelt af naar waarden tussen 7 graden in Groningen en 11 in Zeeland.

Morgenochtend zal het overwegend bewolkt zijn en zeer plaatselijk kunnen mistbanken voorkomen, maar die verdwijnen snel. Het blijft droog. Waarschijnlijk laat pas in de loop van de middag de zon zich nu en dan zien. De wind draait naar oostelijke richtingen en is hooguit matig, rond kracht 3. Het wordt maximaal een graad of 15.

Morgennacht klaart het verder op en bij weinig wind kan het landinwaarts afkoelen tot rond 3 graden. Misschien komt het zeer plaatselijk tot lichte vorst aan de grond. Verder ontstaan enkele mistbanken. Zondagochtend lossen die echter snel op en dan volgt een zonnige dag met weinig wolken. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is matig, kracht 3 à 4. Het wordt maximaal 16 graden.

Maandag neemt de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft zeker tot de avond droog. Dinsdag en woensdag valt er wel af en toe wat regen.