Televisie Overige films

The Amati Girls (Anne De Salvo, 2000, VS). Tragikomedie over het, met name relationele, wel en wee van een Italiaans-Amerikaanse weduwe en haar vier dochters in Philadelphia. Met Cloris Leachman. RTL8, 20.30-22.15u.

Tacones lejanos / High Heels (Pedro Almodovar, 1991, Spanje/Frankrijk). Grillig werkstuk van de door modieus populaire cultuur gefascineerde, toen al geruchtmakende regisseur van o.a. Women on the Verge of a Nervous Breakdown Het scenario lijkt te gaan over een dochter (Victoria Abril) die voor eeuwig in de schaduw staat van haar moeder, een beroemde popzangeres (Marisa Paredes). Muziek van Ryuchi Sakamoto. België 2, 23.50-1.45u.

EuroTrip (Jeff Schaffer, 2004, VS). Kots, kwijl en pies zijn sinds Porky’s pikante pretpark onmisbare elementen in de Amerikaanse tienerfilm. In Eurotrip zijn alledrie de lichaamssappen binnen een kwartier al langsgekomen. En dan moeten de vrienden Scott en Cooper nog naar Europa afreizen om Scotts Duitse penvriendin Mieke op te zoeken. Ze reizen in Europa van Londen naar Parijs naar Amsterdam naar Berlijn naar Rome, van hooligan naar sm-meesteres naar hasjcake en naar mini-Hitler, kortom van cliché naar cliché. BBC1, 0.35-2.05u.

* All the President's Men (Alan J. Pakula, 1976, VS). Beroemde, intelligente thriller met excellente rollen van Robert Redford en Dustin Hoffman als Bob Woodward en Carl Bernstein, de verslaggevers van de Washington Post die het Watergate-schandaal aan het licht brachten. Oscar voor scenario van William Goldman en bijrol van Jason Robards. Ook met Jack Warden. Ned.1, 0.15-2.30u.

Snakes & Ladders (Trish McAdam, 1996, Ierl/Duitsl/Eng). Kleine, licht-feministische komedie vertoont alle trekken van een ‘sitcom’. Over de relationele en professionele dilemma’s van een straatartieste (Pom Boyd) in Dublin. BBC2, 1.35-3.10u.