Rusland: ex-KGB`er waarschuwt voor een politieke oorlog

Moskou. Rivaliteit tussen (oud-)medewerkers van de veiligheidsdiensten binnen de Russische regering kan Rusland politiek destabiliseren. Dat heeft Viktor Tsjerkesov, een voormalige hoge KGB`er en vertrouweling van president Poetin, gezegd in het Russische dagblad Kommersant. Tsjerkesov benadrukt dat de oud-KGB`ers die Poetin in de eerste jaren van zijn presidentschap op belangrijke functies benoemde, Rusland hebben behoed voor ineenstorting na de chaotische jaren negentig. Maar vervolgens zegt hij dat hun netwerk in de nadagen van Poetins presidentschap is uiteengevallen en verscheurd wordt door onderlinge rivaliteit. Het gevolg hiervan zou een openlijke politieke oorlog kunnen zijn tussen groepen die de opvolging van Poetin willen beïnvloeden.