Renner Boogerd valt op knie tijdens training in Zeeland

Rotterdam, 12 okt. Wielrenner Michael Boogerd is vanochtend tijdens een training bij Oud-Vossemeer op het eiland Tholen ten val gekomen. Hij werd voor nader onderzoek naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. De renner, die bezig is aan zijn laatste seizoen, had een kapotte linkerknie en klaagde over hoofdpijn en misselijkheid. In het ziekenhuis zijn foto`s van zijn knie gemaakt. Het is nog niet duidelijk of zijn geplande afscheid kan doorgaan. Volgende week zaterdag zou Boogerd zijn laatste grote wedstrijd rijden, de Ronde van Lombardije, een najaarsklassieker in Noord-Italië. Een dag later zou hij voor het laatst in Nederland fietsen, een koers met vele gasten met finish op de Cauberg, in het Limburgse Valkenburg. Zijn allerlaatste wedstrijd is gepland op zaterdag 3 november in Curacao.