Radio Voorkeur

Desmet Live. David Hollestelle, gitarist, geeft zijn mening over Clapton: de autobiografie en neemt zijn gitaar mee om Clapton te typeren. Sandra Claassen van Humanitas licht de ‘Dag tegen mensenhandel’ toe. De paneldiscussie gaat over de vraag of de democratie in gevaar is, met de gespreksdeelnemers Amanda Kluveld, Stine Jensen, Chris van der Heijden en Stephan Sanders. Radio 5, 18.05-19.50u.

NPS Kunststof. Gast is cabaretier Erik van Muiswinkel die in zijn nieuwe theatershow Welkom, welkom in mijn hoofd o.a. prachtige teksten van Drs. P, Raymond van het Groenewoud en Willem Wilming zingt. Radio 1, 19.05-20.00u.

De avonden. Gesprek met regisseur Joram Lürsen over de film Alles is liefde. Zes koppels komen erachter dat liefde overal is en dat ze het allemaal willen. Ingenieur Mark van der Eng geeft zijn visie op de film The cook, the thief, his wife and her lover. Het verhaal Het zilveren theelepeltje, door Esther Nica Sassen, dat wordt beoordeeld door de kinderboekenschrijvers Koos Meinderts en Jorien de Bruijn. Radio 6, 20.00-22.00u.