Limburgse politie start internet-tv

Het politiekorps Limburg-Zuid heeft vanmiddag een eigen internettelevisiezender gelanceerd. Op Politie Internet Televisie (www.pit.tv) zal dagelijks een nieuwsbulletin te zien zijn, voorzien reportages die zijn gemaakt door de afdeling communicatie.

Piet Tans, hoofd van deze afdeling, haast zich om te benadrukken dat de politie niet de concurrentie wil aangaan met de reguliere media. „Dat is onze taak niet. We brengen in de bulletins niets anders dan de persberichten zoals we die in de loop van de dag ook naar kranten, radio en televisie sturen.”

De politie Limburg-Zuid zal ook geen gebruik maken van zijn bevoorrechte informatiepositie om bij belangrijke gebeurtenissen vooraan te staan met hun cameraploeg. „Integendeel”, zegt Tans. „Wij sluiten helemaal achter in de rij aan.”

Zijn korps maakte al een informatiekrant, maar Tans verwacht veel van het actuele en interactieve karakter van internet. „Het is natuurlijk handig dat we meteen kunnen waarschuwen als er bijvoorbeeld in een bepaalde buurt een groep inbrekers zeer actief is.”