Lievelingsboek.

Mijn lievelingsboek is De ongewone avonturen van de familie de Bruin - het limonade vliegtuig, van Marlies Slegers. Dit is mijn lievelingsboek omdat het erg leuk, grappig en spannend tegelijk is. Het boek leest lekker snel en ik kan het helemaal voor me zien. Hier laat ik een samenvatting zien:

Het gaat over een beetje raar gezin, de vader is uitvinder en de moeder is kok. Thomas (de vader) heeft een paar jaar geleden een vliegtuigje gekregen van zijn vader, de oude opa. Thomas heeft het vliegtuigje opgeknapt en zorgt er voor dat het vliegtuig op limonade kan vliegen. Bij de eerste testvlucht gaat het fout: Gijs heeft per ongeluk limonade zonder prik mee genomen in plaats van priklimonade (het vliegtuigje - mus - vliegt alleen op priklimonade). Daardoor storten ze in zee. Als ze in een opblaasbootje de zee opgaan valt de moeder (Lydia Lepel) in het water, zonder dat iemand het merkt. Thomas,Gijs, Pip en Sophie stranden op een onbewoond eiland genaamd Kawipiwipoi en daar moeten ze leren overleven.

Hoe het verder gaat moet je zelf lezen. Er is ook een deel 2 dat ik al gelezen heb, De minimalistraler, waarin Lydia Lepel per ongeluk verkleind wordt en in een barbiehuis gaat wonen en Gijs samen met zijn neef Joris alleen naar Londen gaan om een onderdeel voor de vergrootmachine te zoeken.

Met vriendelijke groet, Michael Gort, 12 jaar