In Moskou brieven en zakdoeken voor Hitler gevonden

Een gedeelte van in archieven in Moskou gevonden correspondentie tussen Hitler en het Duitse publiek wordt openbaar gemaakt. De tussen 1925 en 1945 geschreven brieven verschijnen deze week in het boek Briefe an Hitler van de Duitse historicus Henrik Eberle. Uit de 20.000 brieven die hij onderzocht heeft, selecteerde hij er 300. Hitler ontving liefdesbrieven, verzoeken om peetvader te worden, mensen smeekten hem om een bezoek aan hun regio te brengen, anderen vroegen hem om een financiële bijdrage aan hun huwelijk. Hij ontving een aanhoudende stroom cadeaus, waaronder palmbomen, zakdoeken, honing en een met 245 ivoren hakenkruisen gedecoreerde viool. Ook staan er brieven in het boek waarin Hitler wordt gesmeekt de vervolging van de joden een halt toe te roepen. Het boek wordt deze week op de Frankfurter Buchmesse gepresenteerd.