In de marge

Een sleutelring is een valstrik. Voor u het weet loopt u scheef van de aanhangende toevoegsels. Neem nooit het type pantalonmusketon, want wie dat doet, valt snel voor de aanschaf van een van de ontelbare producten met een sleutelringoogje, zoals het mini-Victorinox-zakmes met nagelschaar, vijl, pincet, mesje en tandenstoker, of de buitenthermometer met kompas, de AH-bonuskaart, het winkelwagenmuntje, de laserpointer, de usb-stick in vele vormen of het fotohangertje (‘draag uw geliefden altijd bij u’). Er komt een moment dat de sleutelringdrager weet; er kan niets meer bij.

Maar dan is daar opeens de Inkapen. En wie wil niet een balpen waarmee ondersteboven, (de inkt vloeit niet terug want het is een hogedrukbalpen), onder water of op 4.000 meter hoogte kan worden geschreven én die aan een sleutelring past? Komt men op het werk, zoekt iemand een pen om wat op het plafond te schrijven. En dan heeft u die voor slechts 21,50 euro op zak.

De Inkapen, die volgens de bijsluiter in werkelijkheid is ontworpen ‘voor avonturiers’, past niet meer aan de sleutelbos. Gelukkig komt de importeur van de Inkapen ook met een nieuwe sleutelmusketon. Deze fraai ogende S-vormige karabiner, die ‘S-biner’ heet en 4,50 euro kost, heeft een draagkracht van 33 kilo. „Not for climbers”, staat erop. Alle sleutels, naamplaatje, zaklamp en Inkapen aan de S-biner gaan mee naar het werk. Helaas, wanneer de conducteur vraagt naar de ov-jaarkaart, ontregelt het trekken van de portemonnee uit de achterzak de S-biner. Sleutels en Inkapen scheiden zich van de S-biner, sleutels worden gelukkig wel gevonden.

Hans Moll

Meer informatie opwww.homeij.nl