Import Phone

Apple's smartphone, nu al te koop

Een Nederlandse importeur is met een zak vol gehackte iPhones uit de VS teruggekomen en biedt ze nu te koop aan. Handige jongen gsmtrack.nl verkoopt het toestel voor 189 euro met abonnement. Maar als je de iPhone wilt gebruiken om te internetten en mailen, zal het via wifi moeten. Edge, het mobiele netwerk waarmee de iPod in de VS functioneert, is er in Nederland niet. Alleen het trage GPRS.

Wie daarmee kan leven moet nu zijn slag slaan en zo definitief het stempel gadgetfreak verdienen. Maar de kans is groot dat een firmware-update van Apple de hack van de iPhone weer teniet doet, zoals al eerder het geval was. Wie geen zin heeft om te knutselen met firmware en hacks zal moeten wachten op de officiële iPhone, ergens in 2008. Hoogstwaarschijnlijk is dat een nieuw type dat met 3G-snelheid zal werken.

Marc Hijink

Lees tips van ervaren iPod-hackers op nrc.nl/hebben