Ezgi Kiziltepe, 10 jaar

Ezgi Kiziltepe foto Jørgen Krielen © Jorgen Krielen / Amsterdam, 10-10-2007 / Ezgi Kiziltepe Krielen, Jorgen

Draagt

een grijs T-shirt met roze kraaltjes erop geborduurd, een grijze legging. Een spijkerrokje, All Stars met zwart witte figuurtjes, een ketting met een zilver hart, gouden oorbellen.

Houdt

van wat stoerdere kleren dan vroeger, broeken en laarzen enzo. Haar moeder ziet haar liever in jurken en rokjes.

Heeft

vaak heimwee, als ze bijvoorbeeld bij een vriendinnetje gaat logeren. Dan krijgt ze pijn in haar buik. ’s Ochtends denkt ze nog: ‘oh leuk vanavond een slaapfeest’ maar als het dan zover is, krijgt ze spijt. Als ze nu gaat logeren doet ze de ketting met het hart om. Er zit een foto van haar moeder in. Dat helpt een beetje.

Gebruikt

geen make-up, alleen deo en soms een beetje lipgloss.

Kreeg

de oorbellen van haar tante, nadat ze achter elkaar ongelukken had gehad. Eerst werd ze in haar gezicht gebeten door een hond, toen sloeg iemand met een schep tegen haar hoofd en daarna ging ze over de kop met haar mountainbike en brak ze haar voortand. De steentjes in de oorbellen beschermen -volgens oud Turks (bij) geloof - tegen dit soort narigheid. Ze doet ze nooit uit, ook niet onder de douche.

Vindt

dat skinny jeans haar niet staan, omdat ze dunne benen heeft en dan krijg je rare kreukeltjes.

Voelt

zich goed als ze er mooi uitziet. Soms vindt ze het fijn om op te vallen en denkt ze ‘ik ben lekker anders’. Maar als ze bij haar vriendinnen is, wil ze er het liefst precies zo uitzien als zij.

Vertelt

dat er door de meisjes op school veel gepraat wordt over kleren en make-up. Er wordt ook geroddeld als iemand er stom uitziet. De jongens zijn helemaal niet met kleren bezig, die trekken gewoon wat aan en praten alleen maar over voetbal.

Wat vind jij van skinny jeans? En wordt er bij jou op school veel gepraat over kleren? Mail naar kinderpagina@nrc.nl