een weekeinde vol sport

Behalve Oranje komen er nog meer landen in actie morgen. In kwalificatiegroep E is het nog erg spannend; Kroatië, Engeland en Rusland strijden om twee tickets voor het EK. Woensdag treffen Engeland en Rusland elkaar. Terwijl bondscoach Guus Hiddink zijn spelers al voorbereidt op dat duel, spelen de Engelsen morgen eerst nog tegen Estland. In groep B zijn WK-finalisten Frankrijk en Italië nog allerminst zeker van kwalificatie. Schotland staat verrassend aan kop in die poule. Volledige wedstrijdprogramma: www.uefa.com/competitions/euro

Roemenië-Nederland (live), RTL 4, zat 18.30uEngeland-Estland (live), BBC 1, zat 16.00u Faroer Eilanden - Frankrijk (live), Eurosport, zat 17.00u

In Rosmalen wordt het WK darts gespeeld, waar 42 landen vertegenwoordigd zijn. Het Nederlandse mannenteam bestaat uit Co Stompé, Niels de Ruiter, Joey ten Berge en Mario Robben. En Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Jelle Klaassen dan? Die mogen niet meedoen, want zij zijn lid van de andere bond.

WK darts, SBS6, zat en zon va. 12.55u (live). Info en kaarten: www.wkdarts.nl

Gisteren is de Military Boekelo begonnen, de bekendste internationale eventingwedstrijd in Nederland. Bij eventing (voorheen military) moeten ruiters en paarden in drie onderdelen laten zien wat ze kunnen: dressuur (don. en vrij.), de crosscountry (zat.) en springen (zon.). De Nederlandse Madeleine Brugman staat na de eerste dag met Sundancer op de vierde plaats. Ingrid Klimke uit Duitsland staat met Seacookie voorlopig eerste. Kaarten zijn te koop via internet en aan de kassa. De wedstrijden zijn live te zien op internet (button ‘live webcast’).

Military Boekelo (eventing), Info, kaarten en live-beelden: www.military-boekelo.nl

Nederland staat na één Grand Prix, die in Zandvoort, op de zesde plaats in het A1-klassement. Zondag vertegenwoordigt coureur Jeroen Bleekemolen Nederland in Tsjechië.

A1 GP Tsjechië (live), RTL 7, zon 14.15u