Deze baby is wél hun kleinkind

Deze baby is wél hun kleinkind Jablonov. De grootouders van Nikola hebben hun kleinkind terug. Het ziekenhuis in het Tsjechische plaatsje Jablonov, 150 kilometer ten oosten van Praag, verwisselde het meisje Nikola na haar geboorte in december per ongeluk met een andere baby. De ouders zorgden daardoor tien maanden lang voor het ‘verkeerde’ kind. De fout werd pas ontdekt toen Jaroslava Trojanova en haar partner Libor Broza, de zoon van het echtpaar op de foto, een DNA-test lieten doen. Volgens dorpsroddels waren zij namelijk niet de biologische ouders – het kind is blond en de ouders vrij donker. Met behulp van een test wilden zij het tegendeel bewijzen. De uitslag verraste: Jaroslava bleek niet de moeder, en Libor niet de vader. Foto Reuters, Petr Josek Grandparents Libor Broza (L) and Anna sit with Nikola, who was revealed to be another couple's daughter due to a hospital mix-up, in front of their house in the village of Jablonov, about 150 km (93 miles) east of Prague, October 11, 2007. A hospital mix-up left two mothers caring for each other's daughter for ten months after their birth in December before the mistake was uncovered when one of the couples took a DNA test. REUTERS/Petr Josek (CZECH REPUBLIC) REUTERS

De grootouders van Nikola hebben hun kleinkind terug. Het ziekenhuis in het Tsjechische plaatsje Jablonov, 150 kilometer ten oosten van Praag, verwisselde het meisje Nikola na haar geboorte in december per ongeluk met een andere baby. De ouders zorgden daardoor tien maanden lang voor het ‘verkeerde’ kind.

De fout werd pas ontdekt toen Jaroslava Trojanova en haar partner Libor Broza, de zoon van het echtpaar op de foto, een DNA-test lieten doen. Volgens dorpsroddels waren zij namelijk niet de biologische ouders – het kind is blond en de ouders vrij donker. Met behulp van een test wilden zij het tegendeel bewijzen. De uitslag verraste: Jaroslava bleek niet de moeder, en Libor niet de vader.