Bram Zeegers niet vermoord

Kroongetuige Bram Zeegers (58) is overleden aan een overdosis MDMA (een grondstof voor xtc) mogelijk in combinatie met alcohol. Dat heeft de politie in Amsterdam gisterenavond bekendgemaakt. Het zou gaan om pure MDMA in de vorm van poeder. In een xtc-pil zit normaal gesproken ongeveer 33 procent MDMA, in de poeder zat 97 procent. De voormalig advocaat werd dinsdagochtend dood aangetroffen in zijn huis aan De Lairessestraat in Amsterdam-Zuid. Volgens politie is er geen link tussen de getuigenis die Zeegers onlangs aflegde in de strafzaak tegen Holleeder en de leverantie van de drugs. De metgezel van Zeegers zit nog vast voor verhoor. Zij heeft de verdovende middelen gekocht en werd na gebruik ook onwel. De politie heeft drie verdachten uit Amstelveen aangehouden die betrokken zijn bij de productie en de levering van de drugs. Er is vooralsnog geen enkele aanwijzing dat de leveranciers zijn aangestuurd om de drugs aan Zeegers te leveren, aldus justitie. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag voerde het toxicologisch onderzoek uit op het lichaam van Zeegers. Het NFI heeft geen sporen van geweld gevonden en zal nog een reeks andere onderzoeken verrichten. (NRC)