6 Testen

Verslaving? Illustratie Doug Savage Savage, Doug

Alcoholprobleem?

www.boodschapineenfles.be

Sporten maakt je kater erger. Dat is dus een goed excuus om zaterdagochtend de sportles over te slaan. En houd dan gelijk de hele dag maar vrij, want je lever heeft 1,5 uur nodig om 1 glas alcohol af te breken. Na een stevig avondje stappen is hij daar dus wel even zoet mee. Op de site van de Vlaamse Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen wordt in de vorm van korte multiplechoicevragen antwoord gegeven op vragen over alcohol en alcoholgebruik. De opzet maakt het gericht zoeken naar informatie wel wat moeilijk, maar de antwoorden zijn eerlijk, niet belerend en met de tekeningen van Kamagurka ook nog eens erg grappig. Doe De Grote Alcoholtest (pas op: kan confronterend zijn) en klik vervolgens op ‘Help! Ik verdrink’ als het resultaat je tegenviel. Of probeer een van de alcoholvrije cocktailrecepten zoals een Coca Clementine, met ananas, clementines, kokosmelk en ijs. (AvdP)