1 Hangen

Een poef met verrassing: je kunt hem namelijk ook openritsen

Lojoball

www.lojoball.com, 142 euro incl. bezorgkosten

Hij is niet om mee te spelen of springen – hoewel de makers ervan een achtergrond hebben in speelgoedontwerp – maar om op te zitten of leunen. Als een poef met verrassing, want je kunt hem ook openritsen. Wie ervan houdt om op de grond te zitten, wil vaak na een tijdje ergens tegenaan leunen. De Lojoball lost dat probleem op. De onderkant is gevuld met bonen, net zoals een zitzak, zodat deze zich aanpast aan je vorm en gewicht. Dit is ook wat de bal op zijn plaats houdt wanneer hij dicht is, zodat je er niet achteraan hoeft te hollen als je eraf valt. Het deel waar je tegenaan leunt is van een speciaal materiaal, gevuld met lucht, dat zich vormt naar je rug en extra steun geeft. Er zijn momenteel vier varianten: de knalrode Bon Bon en grijs gestreepte Humbug, de stoere bruin bonten Classic en sexy Mustang. Twee nieuwe stijlen zijn in aantocht. Sommige worden maar één keer in productie genomen en zijn dus beperkt leverbaar. Met een diameter van circa 50 cm is hij compact en comfortabel. In Nederland nog niet in winkels verkrijgbaar, maar wel via de site. (LdH)