Volleybalsters spelen voor Peking `thuis

Luxemburg. De Europese volleybalbond CEV heeft het pre-olympisch kwalificatietoernooi voor vrouwen aan Nederland toegewezen. Het evenement wordt van 7 tot en met 11 november in Eindhoven gehouden, liet de Nederlandse bond NeVoBo gisteren weten. Naast Nederland komen in Eindhoven Azerbeidzjan, Tsjechië, Oekraïne en Hongarije in actie. De winnaar plaatst zich voor het tweede kwalificatietoernooi, begin volgend jaar in het Duitse Halle. Alleen de winnaar van dat evenement krijgt een startbewijs voor de Olympische Spelen in Peking. Begin mei is, opnieuw in Japan, de laatste mogelijkheid kwalificatie af te dwingen. Er doen acht teams mee, waarvan vier Aziatische ploegen. De beste vertegenwoordiger van Azië mag sowieso naar Peking, de drie overige olympische tickets gaan naar de hoogst geklasseerden.