Tijdelijk meer wolken

De zon laat het morgen even afweten en lokaal valt zelfs een licht buitje. In het weekend breekt na het oplossen van het ochtendgrijs de zon opnieuw geregeld door; vooral zondag kan de zon even uitbundig schijnen.

Vanavond en vannacht wordt vanuit het noorden de bewolking dikker. Vooral in het noorden kan uit het wolkendek aan het eind van de avond en vannacht wat lichte regen of motregen vallen. Elders blijft het zo goed als droog. Het wordt wat nevelig en het koelt af naar 8 graden in het zuiden van Limburg tot 11 of 12 graden langs het IJsselmeer en de Noordzee.

Morgen blijft de bewolking hardnekkig, op veel plaatsen laat de zon het helemaal afweten. De dikste bewolking, waaruit ook een enkel buitje kan vallen, ligt over het zuiden. Veel neerslag staat overigens niet op het programma. De noordwestenwind heeft aan zee kracht 5 en het wordt tussen 15 en 17 graden. Morgenavond volgen vanuit het noorden opklaringen.

Zaterdagnacht klaart het verder op en koelt het af naar een graad of 8. In de loop van de nacht ontstaan mist en laaghangende bewolking. Zaterdag begint daardoor grijs, maar vooral in de middag breekt de zon regelmatig door. Het wordt 14 of 15 graden. Zondagnacht kan het nog wat verder afkoelen, in het binnenland komt de temperatuur direct aan de grond in de buurt van het vriespunt uit. Na het oplossen van enkele mistbanken, breekt ’s middags de zon goed door.