Tien geblesseerden bij Roemenië voor duel met Nederlands elftal

BOEKAREST. Bondscoach Victor Piturca van het Roemeense voetbalelftal mist zaterdag tijdens de thuiswedstrijd in de EK-kwalificatie tegen het Nederlands elftal maar liefst tien potentiële internationals. Toch heeft hij alle vertrouwen in een goede afloop van de belangrijke interland. ”We moeten niet dramatisch doen over de grote lijst met blessures”, liet de oefenmeester gisteren weten. ”Ik ben er zeker van dat de fitte spelers erg gemotiveerd zijn. We weten allemaal dat we Nederland moeten verslaan. Dan zullen onze kansen op deelname aan het EK met wel negentig procent groeien.” Piturca kan zaterdag in het duel om de koppositie in kwalificatiegroep G wel over zijn vedetten Cristian Chivu en Adrian Mutu beschikken. Alin Stoica, Florentin Petre, Sorin Ghionea, Cosmin Contra, Danut Coman, Mirel Radoi, Razvan Cocis, Laurentiu Rosu, Ianis Zicu en Nicolae Mitea zijn geblesseerd. Nederland en Roemenië speelden de eerste onderlinge wedstrijd met 0-0 gelijk. De bovenste twee landenploegen plaatsen zich voor het EK.