The Leaping Horse

The Leaping Horse The Leaping Horse (1825) van John Constable uit de collectie van de Royal Academy in Londen is tijdelijk te zien in het Rijksmuseum, temidden van de door Constable bewonderde meesters: Meindert Hobbema en Jacob van Ruisdael. Het toont het landschap op de grens van Essex en Suffolk, waar Constable opgroeide. Het paard trekt een schuit voort over de rivier en springt over een hek. Opvallend is de losse, expressieve schilderwijze met snelle horizontale verfstreken. John Constable: The Leaping Horse. tot 16 dec Philipsvleugel Rijksmuseum, Adam. Dag 9-18u, vr tot 22u.

The Leaping Horse (1825) van John Constable uit de collectie van de Royal Academy in Londen is tijdelijk te zien in het Rijksmuseum, temidden van de door Constable bewonderde meesters: Meindert Hobbema en Jacob van Ruisdael. Het toont het landschap op de grens van Essex en Suffolk, waar Constable opgroeide. Het paard trekt een schuit voort over de rivier en springt over een hek. Opvallend is de losse, expressieve schilderwijze met snelle horizontale verfstreken.

John Constable: The Leaping Horse. tot 16 dec Philipsvleugel Rijksmuseum, Adam. Dag 9-18u, vr tot 22u.