Televisie Overige films

Rocky V (John G. Avildsen, 1990, VS). Voorlaatste aflevering in filmreeks die sinds 1976 periodiek de zelfoverwinningen bezong van bokser Rocky Balboa. Vertoont de cynische mechanica van een blockbusterrecept. RTL7, 20.30-22.25u.

* Kadosh (Amos Gitai, 1999, Israel). Derde deel van trilogie over het leven in Israëlische steden van Gitai gaat over het harde lot van twee vrouwen in de ultra-orthodoxe wijk Mea Shearim in Jeruzalem. Voorbeeldig didactische film over twee dochters van wie de een zich aan de strenge regels onderwerpt en de ander in opstand komt. Arte, 20.40-22.35u.

Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (Callie Khouri, 2002, VS). Regiedebuut van de scenarist van Thelma & Louise dendert door de roman van Rebecca Wells heen. Sandra Bullock leert dat haar monsterlijke moeder Ellen Burstyn ook een moeilijke jeugd heeft gehad en krijgt zowaar begrip. Net5, 22.40-1.00u.