Schoonheid

Schoonheid Schoonheidsidealen kunnen leiden tot verknipte zelfbeelden, zoals onlangs te zien was bij een reclamecampagne, waarbij een uitgehongerd model ons vanaf een billboard met holle ogen aankeek. Op de expositie Beautiful People snijdt de Spaanse gastcurator Miquel Bardagil het thema schoonheid aan; hij brengt werken bijeen van gerenommeerde kunstenaars als Liza May Post en Berlinde de Bruyckere, die allemaal gaan over een subtiele, subjectieve schoonheid. Beautiful People t/m 6 jan Fries Museum, Turfmarkt 11, Leeuwarden. Di t/m zo, 11-17u

Schoonheidsidealen kunnen leiden tot verknipte zelfbeelden, zoals onlangs te zien was bij een reclamecampagne, waarbij een uitgehongerd model ons vanaf een billboard met holle ogen aankeek. Op de expositie Beautiful People snijdt de Spaanse gastcurator Miquel Bardagil het thema schoonheid aan; hij brengt werken bijeen van gerenommeerde kunstenaars als Liza May Post en Berlinde de Bruyckere, die allemaal gaan over een subtiele, subjectieve schoonheid.

Beautiful People t/m 6 jan Fries Museum, Turfmarkt 11, Leeuwarden. Di t/m zo, 11-17u