Radio Voorkeur

Desmet live. Nepveteranen: mannen die zich in fanfarepak met nepmedailles uitgeven voor oud-militair en vooraanstaan bij herdenkingen en defilés. Bert Bunschoten, acteur bij toneelgroep Het Volk, schreef een toneelstuk over hen, Helden zonder glorie. Hoofdgast is schrijfster Fleur Bourgonje. Zij praat over haar boek Stromboli, een roman over eenzaamheid die vluchtelingen en buitenstaanders ten deel valt. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Anton de Goede praat met schrijver/kunstcriticus Camiel van Winkel (1964) naar aanleiding van het verschijnen van zijn essay De mythe van het kunstenaarschap. Zit de kunstenaar gevangen in deze mythe of is een gedemystificeerde kunstpraktijk voorspelbaar? Radio 6, 20.00-20.50u.

Napels. Cisca Dresselhuys, hoofdredacteur van Opzij, is te gast in het live interviewprogramma waarin aan de hand van een fictieve sterfdatum van de gast wordt gesproken over wat hij of zij nog wil doen in de tussenliggende tijd. Hoe kijkt dit boegbeeld van het feminisme aan tegen de rest van haar leven? Radio 5, 20.00-21.00u.