Platform

Platform Johan Simons’ gezelschap NTGent maakt een geweldige toneelbewerking van Houllebecqs roman Platform. De bomaanslag aan het begin is briljant: met één onverwachte klap komt het brokstukkendecor uit de lucht vallen. Aan het liefdeskoppel uit het boek (Els Dottermans en Steven van Watermeulen), dat samen een seksreisbureau opzet, voegt Simons een zelfmoordterrorist (Oscar van Rompay) toe die met zijn vernietigende kritiek op het Westen drukt op de plekken waar het pijn doet. Tournee t/m 8 dec. Inl. www.ntgent.be Foto Phile Deprez Deprez, Phile

Johan Simons’ gezelschap NTGent maakt een geweldige toneelbewerking van Houllebecqs roman Platform. De bomaanslag aan het begin is briljant: met één onverwachte klap komt het brokstukkendecor uit de lucht vallen. Aan het liefdeskoppel uit het boek (Els Dottermans en Steven van Watermeulen), dat samen een seksreisbureau opzet, voegt Simons een zelfmoordterrorist (Oscar van Rompay) toe die met zijn vernietigende kritiek op het Westen drukt op de plekken waar het pijn doet.

Tournee t/m 8 dec. Inl. www.ntgent.be