Paard van Sinterklaas

Paard van Sinterklaas De tweede film over het kleine Chinese paardenmeisje Winky Wong doet precies waar het origineel ook al goed in was: een lief verhaal lief vertellen. Heldin Winky keert terug als de verzorgster van, inderdaad, dat paard, dat, zoals de titel belooft, even zoek is. Zo lopen de belevenissen van Winky en het paard Amerigo parallel en is de kiem gelegd voor de delen 3 t/m 7. Tamara Bos schreef weer allerlei ongemerkt pedagogisch-kritische observaties in het scenario. Regie: Mischa Kamp. Met: Ebbie Tam, Jan Decleir, Betty Schuurman. In: 103 bioscopen Waar is het paard van Sinterklaas (2007) Scene uit film Foto: Warner Bros. Warner Bros

De tweede film over het kleine Chinese paardenmeisje Winky Wong doet precies waar het origineel ook al goed in was: een lief verhaal lief vertellen. Heldin Winky keert terug als de verzorgster van, inderdaad, dat paard, dat, zoals de titel belooft, even zoek is. Zo lopen de belevenissen van Winky en het paard Amerigo parallel en is de kiem gelegd voor de delen 3 t/m 7. Tamara Bos schreef weer allerlei ongemerkt pedagogisch-kritische observaties in het scenario.

Regie: Mischa Kamp. Met: Ebbie Tam, Jan Decleir, Betty Schuurman. In: 103 bioscopen