Muziekinstrument centraal in nieuw museum Tilburg

TILBURG, 11 OKT. Het muziekinstrumentenmuseum (Muzima) uit Tilburg krijgt mogelijk weer een permanente plek in de stad en een volwaardige museumstatus. Een meerderheid in de Tilburgse gemeenteraad steunt een plan daartoe. In Muzima werd de geschiedenis belicht van de grootste muziekinstrumentenfabriek van Europa, de Kesselfabriek. Tot de sluiting van de fabriek in 1956 werden ruim een half miljoen zeer uiteenlopende instrumenten gemaakt. De collectie muziekinstrumenten, objecten, foto`s, documentatie en videoproducties afkomstig uit de fabriek die langs het spoor naar Breda stond, kwam terecht in het muziekinstrumentenmuseum Muzima. Tot 2006 was de collectie te zien in een pand aan de Nijverstraat. Sindsdien wordt de collectie bewaard in een depot.