Korrelatie

Jongeren met emotionele problemen kunnen vanaf deze week terecht op de site Question-zone.nl, een initiatief van de Stichting Korrelatie. De site is volgens de oprichters de eerste online plek waar jongeren elk probleem anoniem kunnen voorleggen, zij krijgen dan professioneel advies.

De site is een antwoord op de toename van emotionele problemen bij jongeren. Het aantal hulpvragen van jongeren is sinds 1989 met meer dan 150 procent gestegen, aldus Korrelatie. Ook blijkt de complexiteit van de problemen toe te nemen. De meest voorkomende onderwerpen waar jongeren advies over vragen of zich zorgen om maken zijn: depressie, zelfbeschadiging, relatieproblemen, onzekerheid, angsten en seksualiteit.

Tot nu toe was de hulpverlening aan jongeren versnipperd en van informatie die jongeren zelf op internet vinden, is moeilijk vast te stellen of die juist is. (ANP)

Via question-zone.nl krijgen jongeren online gratis advies en hulp bij problemen.