Funk tussen Prince en Daft Punk

cd dance Felix Da Housecat: Virgo Blaktro & The Movie Disco Different, distr. PIAS ***-- Virgo Blaktro & The Movie van Felix Da Housecat

cd dance

Felix Da Housecat: Virgo Blaktro & The Movie Disco

Different, distr. PIAS ***

Ach, wat een prachtige, tranentrekkende reeks deephouseplaten leverde Felix Stallings Jr. zo halverwege de jaren negentig af! Maar dat is iedereen alweer vergeten, inclusief Felix Da Housecat zelf.

Met het album Kittenz And Thee Glitz (2001) stond hij immers mede aan de wieg van de electroclash-rage en omdat Felix ook liever hits heeft dan het respect van pedante fijnproevertjes, is dat het stramien dat hij is blijven volgen. Ook al leverde dat alleen het topzware, van irrelevante samenwerkingsverbanden bol staande en dus maar half geslaagde album Devin Dazzle & The Neon Fever (2004) op.

Van de weeromstuit is zijn nieuwste album Virgo Blaktro & The Movie Disco een stuk soberder van opzet, en dat is alvast winst. Op het nummer Tweak na, dat bestaat uit een meeslepend uitgerekte dansgroove, draait deze plaat vooral om overzichtelijke liedjes, waarbij de vocoder wel weer tot vervelens toe werd aangezet.

Qua ritmische input stuitert de boel heen en weer tussen electro en funk, waarbij Daft Punk en Prince de voornaamste referentiekaders zijn. Het is allemaal fijn samenhangend en redelijk vermakelijk, maar jammer genoeg niet veel meer dan dat.