En verder

TheatermuseumVanaf 14 oktober organiseert het Theatermuseum elke zondag rondleidingen door het archief van Willem Nijholt. De rondleiding is door hem zelf samengesteld met materiaal uit zijn privé-collectie en uit de archieven van Theater Instituut Nederland. Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers bijzondere foto’s, kostuums, affiches en dierbare souvenirs te zien. Elke zondag vanaf 14 okt t/m 16 dec om 13u30 & 15u.

Theatermuseum, Herengracht 168, Amsterdam. Kosten € 7,50 incl. kopje koffie en entree museum. Aanmelden: 020-5513300. Inl: www.tin.nl

Pier PanderIhkv de Pier Pander Manifestatie vindt van 13 t/m 21 oktober de Pier Pander Week in Leeuwarden plaats. Tijdens deze periode zijn het Fries Museum en het Pier Pander Museum gratis toegankelijk. Verder zijn er vooral in het Fries Museum tal van activiteiten voor jong en oud die met de beeldhouwer Pier Pander of met de tijd waarin Pander leefde, te maken hebben. Zondag 14 okt staat in het teken van muziek, dans en poëzie en zondag 21 okt is omgedoopt tot de Grote Beeldhouwdag. Bij de start van de Pier Pander Week is ook de Pier Pander Tempel weer dagelijks geopend voor publiek tussen 13 en 17u (beh. maandag).

Inl: www.friesmuseum.nl & www.pierpander.nl

Martinus NijhoffSalon Saffier organiseert op 12 en 13 (20u15) en 14 oktober (15u) een literair programma getiteld Jootje, Nijhoffs muze, over Martinus Nijhoff en zijn Utrechtse kring: vriendin/classica Josine van Dam van Isselt, schilder Pyke Koch, schrijvers Jan Engelman & Cola Debrot, musicus Hans Philips. Door Niels Bokhove, lezing met beeld en geluid & Boris van den Wijngaard, voordracht.

Salon Saffier, Herenstraat 29 (poortje €12,50. Inl/res: 030-6701020; www.salonsaffier.nl

Santiago de Compostella De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in Spanje is voor vele wandelaars en fietsers een geliefde vakantiebestemming. Zondag 14 oktober is de route te bewandelen in Museum van Bommel van Dam in Venlo. Museumdirecteur Rick Vercauteren en fotograaf Toon Michiels (hij reisde tussen 1996 en 2007 elf keer naar Santiago, soms met de fiets soms met de auto) nemen naar aanleiding van de expositie Alleen het onderweg zijn telt mee deelnemers mee op een wandeling langs de foto's .

Zo 14 okt 13u in Museum Bommel van Dam, Deken van Oppensingel 6, Venlo. Toegang normaal museumtarief, geen reserveringen. Inl 077-3513457 en www.museumbommelvandam.nl