Een steuntje in de rug voor prinses Máxima, en heel veel polderroddels

Wie beweert nog nooit een roddelblad te hebben opengeslagen, liegt. Natuurlijk, niemand zal toegeven ze te kopen. Maar we lezen ze allemaal. Bij de kapper, de tandarts of in afwachting van de nasi goreng bij de Chinees. Deze maand kregen de bladen concurrentie van twee titels, Gala en Grazia, waarin vooral veel lifestyle van buitenlandse sterren wordt behandeld. In de Nederlandse roddelpers geen Jennifers Aniston of Lopez, maar Hollandse helden als BZN’er Jan Keizer en musicalster Danny de Munk.

Máxima siert deze week de cover van zowel Weekend (1,85 euro) als Story (1,99 euro), haar schoonmoeder die van Privé (1,90 euro) en Party (1,80 euro). Volgens Weekend is de prinses ‘ijzersterk’, ondanks alle commotie over haar uitspraak dat dé Nederlandse identiteit niet bestaat. Het blad geeft haar een steuntje in de rug: uit haar reactie op het gekrakeel in de pers zou blijken hoe professioneel Máxima wel niet geworden is. En ze weet er nog fabuleus uit te zien ook, met drie verschillende kapsels.

In Story, het oudste roddelblad van het land en ook het blad met een relatief rustige vormgeving, wordt bericht over het ‘verborgen verdriet’ van de prinses: ze zou de verplichte werkbezoekjes als afgelopen week aan Slovenië liever aan zich voorbij laten gaan, omdat ze haar dochters zo mist. Ook hier stippen de auteurs de identiteitskwestie kort aan. De vorstin (sic) was not amused door de hele kwestie.

Of Koningin Beatrix wél opgetogen was tijdens de première van de musical Ciske, waar ze tussen Joop van den Ende en Job Cohen in zat, durft Party niet met zekerheid te zeggen. Caroline Tensen blijkt regelmatig bezorgd achterom te hebben gekeken tijdens de voorstelling, want de majesteit pinkte heel wat traantjes weg. In Privé mag hoofdrolspeler Danny de Munk zelf schrijven over zijn ‘weerzien’ met de koningin. Maar de grootste scoop komt van Dave Dekker, die de kleine Ciske speelt. Hij weet zeker dat de koningin tegen hem zei dat ze de première „toppie” vond.

G rote nieuwe onthullingen blijven deze week uit in de bladen. Liever borduren ze voort op oude polderdrama’s. Zo heeft Privé weer een spread over het ‘drama in Maastricht’, waarbij de vriendin van Baantjer-acteur Victor Reinier onder verdachte omstandigheden uit een raam viel. Een ingewijde weet het zeker: „hij deed het met de compagnon van zijn vrouw”. En Flodders Tatjana Simic mag uitleggen waarom zij haar relatie met miljardair Marcel Boekhoorn (de man achter Ouwehands Dierenpark en dagblad De Pers) verbrak: ze zegt „geestelijk veel verder” te zijn dan Marcel.

Geen diepte-interviews dus, deze week, maar daarvoor lezen we de roddelbladen ook niet. Niets is ontspannender dan gruwen over vreselijke modeflaters en de eeuwige artikelen over Connie Breukhoven („Ik word wéér oma”). Schaam u niet, maar geniet.

Janna Laeven

    • Janna Laeven