Een kiekje van de fotograaf

Rockzanger Lou Reed heeft gisteren in de Amsterdamse galerie Serieuze Zaken Studioos zijn fototentoonstelling Lou Reed’s New York geopend. Op de expositie zijn landschappen van New York te zien, zoals het Empire State Building en een zonsondergang over de Hudson.

Terwijl Reed (65) in een zijkamer van de galerie zit te wachten, leggen officiële fotografen hem van voren vast. De nieuwsgierige menigte buiten moet genoegen nemen met een foto van Reeds rug. De musicus neemt op zijn beurt ook een foto.

Lou Reed werd in de jaren zestig bekend als lid van de The Velvet Underground en zong later als soloartiest nummers als Perfect day en Walk on the wild side. Ruim 28 jaar legde hij zijn tournees vast op camera.

Het publiek kan tot en met 15 november een kijkje nemen in de galerie aan de Bilderdijkstraat 66.

Reed is vandaag aanwezig bij de opening van Andy Warhols tentoonstelling Other Voices, Other Rooms in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Voor meer informatie over Andy Warhol’s tentoonstelling: stedelijk.nl