Doe de Belgometer

Ik had al zo’n vermoeden, maar nu weet ik het zeker. Ik ben meer pro-Belgisch dan veel Belgen. Heb net de Belgometer gedaan van De Standaard. Als je antwoord geeft op vragen als ‘Moeten kinderen op school het Belgische volkslied leren’ of ‘Moet koning Albert zo snel mogelijk weg’ dan geeft de computer aan hoe

belgozazamini_1.gif

Ik had al zo’n vermoeden, maar nu weet ik het zeker. Ik ben meer pro-Belgisch dan veel Belgen. Heb net de Belgometer gedaan van De Standaard. Als je antwoord geeft op vragen als ‘Moeten kinderen op school het Belgische volkslied leren’ of ‘Moet koning Albert zo snel mogelijk weg’ dan geeft de computer aan hoe pro-Belgisch je bent.

Ik scoorde 64 procent, ruim boven het gemiddelde. Maar zo gek is dat ook weer niet. Ruim 60.000 mensen hebben de test inmiddels gedaan, en wat blijkt? Brusselaars zijn het meest pro-Belgisch. Blijkbaar ben ik redelijk goed geïntegreerd in de stad waar ik woon.