Control

Control Eerste speelfilm van fotograaf en clipmaker Anton Corbijn is een stijlvolle en genuanceerde biografie van de jonggestorven zanger Ian Curtis van de band Joy Division. De film is wel heel strak gestructureerd rond de persoon van Curtis, magistraal vertolkt door nieuweling Sam Riley. Daardoor krijgt de kijker nauwelijks beeld van de maatschappelijke en sociale omgeving van de jaren zeventig, maar des te meer van het dramatische korte leven van Curtis. Regie: Anton Corbijn. Met: Sam Riley, Samantha Morton, Alexandra Maria Lara. In: 13 bioscopen. Control (2007) Scene uit film Foto: Paradiso Paradiso

Eerste speelfilm van fotograaf en clipmaker Anton Corbijn is een stijlvolle en genuanceerde biografie van de jonggestorven zanger Ian Curtis van de band Joy Division. De film is wel heel strak gestructureerd rond de persoon van Curtis, magistraal vertolkt door nieuweling Sam Riley. Daardoor krijgt de kijker nauwelijks beeld van de maatschappelijke en sociale omgeving van de jaren zeventig, maar des te meer van het dramatische korte leven van Curtis.

Regie: Anton Corbijn. Met: Sam Riley, Samantha Morton, Alexandra Maria Lara. In: 13 bioscopen.