Cinekid

Cinekid Honderden films in Amsterdam en dertig satellietsteden. Het is herfstvakantie en dan is het altijd tijd voor het Cinekid-festival voor film, televisie en nieuwe media. Hier wordt de betere jeugdfilm gefêteerd met premières uit de hele wereld – zij het traditiegtrouw vooral uit Scandinavië. Dit jaar heeft de organisatie van het festival bij wijze van primeur besloten te openen met de nieuwe reeks van de televisieserie van De Daltons van Rita Horst en Robert Alberdingk Thijm, zeven jaar na de eerste. Deze ereplaats is nadrukkelijk bedoeld om het betere tv-drama een steuntje in de rug te geven. Verder heeft het festival een competitie, met onder meer de eerste Nederlandse natuur-speelfilm African Bambi, van de vaste Haanstra-cameraman Anton van Munster. Maar daarnaast valt er op Cinekid altijd meer te beleven dan in de bioscoopzaal alleen. Op de nieuwe festivallocatie, het Westergasfabriekterrein in Amsterdam, zijn ook installaties te zien, workshops te volgen en, voor de professionals, afspraken te maken over nieuwe filmprojecten. Het is al met al een geheide attractie voor ouders die hun kinderen willen opvoeden in ‘mediawijsheid’. Cinekid. 14 t/m 21 okt. Westergasfabriek Amsterdam en andere locaties in het land. Inl www.cinekid.nl Kruistocht in spijkerbroek ben sombogaard 2007

Honderden films in Amsterdam en dertig satellietsteden. Het is herfstvakantie en dan is het altijd tijd voor het Cinekid-festival voor film, televisie en nieuwe media. Hier wordt de betere jeugdfilm gefêteerd met premières uit de hele wereld – zij het traditiegtrouw vooral uit Scandinavië. Dit jaar heeft de organisatie van het festival bij wijze van primeur besloten te openen met de nieuwe reeks van de televisieserie van De Daltons van Rita Horst en Robert Alberdingk Thijm, zeven jaar na de eerste. Deze ereplaats is nadrukkelijk bedoeld om het betere tv-drama een steuntje in de rug te geven. Verder heeft het festival een competitie, met onder meer de eerste Nederlandse natuur-speelfilm African Bambi, van de vaste Haanstra-cameraman Anton van Munster. Maar daarnaast valt er op Cinekid altijd meer te beleven dan in de bioscoopzaal alleen. Op de nieuwe festivallocatie, het Westergasfabriekterrein in Amsterdam, zijn ook installaties te zien, workshops te volgen en, voor de professionals, afspraken te maken over nieuwe filmprojecten. Het is al met al een geheide attractie voor ouders die hun kinderen willen opvoeden in ‘mediawijsheid’.

Cinekid. 14 t/m 21 okt. Westergasfabriek Amsterdam en andere locaties in het land. Inl www.cinekid.nl