4 Vieren

Voor een kinderfeestje... Medion DIGITAL CAMERA

Verjaardagsstress

birthdayswithoutpressure.com

Een vader die meer dan 10 miljoen dollar uitgeeft aan het verjaardagsfeestje van zijn dertienjarige dochter. Zevenjarigen die door een limousine worden opgepikt voor het feestje van een vriend. Het gebeurt in Amerika, en veroorzaakt grote sociale druk bij ouders. Dat is de conclusie van de organisatie Birthdays Without Pressure, verbonden aan de Universiteit van Minnesota. Enkele stressfactoren zijn: de sociale druk alles volgens de conventies af te handelen, de kostprijs van zo’n feestje en de hebberigheid van kinderen als het op cadeautjes aankomt. De site wil deze stress afnemen door tips te geven over spelletjes en cadeautjes. Ook kan je verhalen lezen van decadente kinderfeestjes die in sommige gevallen wel heel fout zijn afgelopen. Er is zelfs een Birthday Pressure Quiz, die jouw zwakke punten peilt in het organiseren van een feestje. (TB)