3 Vertalen

'It's better in the States'

Alternatief reiswoordenboek

www.zompist.com/phrases.html

Het lijkt zo handig, een reiswoordenboekje: Heeft u een kamer vrij? Heb je een condoom? In de praktijk gebruikt geen hond dit soort zinnetjes natuurlijk, ze zijn allesbehalve realistisch. Het beknopte woordenboekje op zompist.com is een stuk bruikbaarder voor de alledaagse wissewasjes in het buitenland. De teksten zijn bedoeld voor Amerikaanse toeristen die zich verstaanbaar willen maken in het Frans, Spaans, Deens, Italiaans, Russisch, Chinees en... Nederlands, hoezee. Zo is het standaardantwoord ‘it’s better in the States’ in zeven talen duidelijk te maken aan je gastheer. Wat omgaan met hotelklerken betreft, is eigenlijk alleen de frase ‘how do I get Letterman?’ nodig om een fijn verblijf te garanderen. Eindelijk kun je kennis maken met de lokale bevolking met openingszinnen als ‘did your face get that way in the war?’ en ‘that’s got to be silicon.’ (OvD)