2 Koken

Er is meer dan kip aan een prikker. Aan tafel: Er is meer dan kip aan een prikker.

Kook ook Aan tafel

Uitgeverij: Inmerc, prijs: 5,95 euro

Gezellig met familie of vrienden eten aan tafel. Leuk, maar wel vaak van hetzelfde: een stukje kip aan een prikker in de fonduepan of een minihamburger op het gourmetstel. In Kook ook Aan tafel staan tips en recepten om het wat origineler aan te pakken. Marinades voor het vlees, bijzondere combinaties, lekkere bijgerechten, recepten voor sausjes. Klinkt allemaal erg goed. Maar niet alles is even praktisch. Het idee van gourmetten is immers dat de mensen zelf aan de slag gaan met de ingrediënten die op tafel staan. En ik zie mijn neefje niet zo een-twee-drie van aardappels, sperziebonen, yoghurt, currypasta en tilapiafilet een lekkere curry uit zo’n pannetje toveren. Een pannenkoekje is al lastig zat. Dus voor een origineel gourmet- of fonduediner eerst een middagje in de keuken doorbrengen, alles panklaar op tafel zetten en dan gezamenlijk kokkerellen. (HR)