what's next • non-issues

Vrouwen hebben veel te weinig tijd

„Vrouwen in Nederland hebben te weinig tijd. Daar zijn ze zelf de dupe van vindt tweederde, maar ook de naaste omgeving lijdt eronder. Twee op de drie vrouwen wil meer aandacht en tijd besteden aan haar partner, kinderen, vrienden en familie. Eenderde vindt haar bestaan zelfs een race tegen de klok. En dat het leven veel vraagt, blijkt uit het feit dat twee op de drie vrouwen afgemat is en gelukkiger zou zijn als ze meer energie had. Dit en meer toont onderzoek van Libelle onder 580 vrouwen aan. Naar aanleiding hiervan start Libelle deze week met een themacampagne om vrouwen bewust te laten nadenken over hoe zij het beste uit hun leven kunnen halen. [...] Nederlandse vrouwen hebben zichzelf geaccepteerd qua uiterlijk (76 procent) en karakter (88 procent). Ze denken dat ook de partner hier vrede mee heeft. Wel zou één op de drie gelukkiger zijn met een aantrekkelijker uiterlijk. Het vrouw zijn is voor het merendeel een echte pré. Zij geven aan in een eventueel volgend leven graag weer vrouw te willen zijn. Eén op de tien is dan liever een man.” (Letterlijke tekst van persbericht van Libelle)

Moeten ze maar niet de hele tijd gamen

„Het is definitief aangetoond; gamers of ‘GameHers’ nemen bezit van het internet. Ondanks de hardnekkige veronderstelling dat online gaming een bezigheid is voor alleen mannen, blijkt 86 procent van de vrouwen in Nederland (dus 5.385.706) wel eens spelletjes te spelen en puzzels op te lossen via internet. Dat is bijna een half miljoen meer vrouwen die zich hiermee bezig houden dan mannen. Dit blijkt uit onderzoek, in opdracht van online gaming website Zylom ( www.zylom.nl ). (...) Aan de vrouwen is gevraagd om uit dertien verschillende activiteiten te kiezen wat hun meest favoriete activiteit is. Het vaakst is gekozen voor ‘lezen’ en daarna ‘televisie kijken’. ‘Online gaming’ komt hiermee op de derde plaats. Opvallend is dat de activiteit seks pas op de achtste plaats komt, als favoriete activiteit: Lezen (18 procent) Televisie kijken (14 procent) Online gaming (12 procent) Seks (6 procent) [...] Niet alleen lijkt online gamen tegenwoordig populairder dan het bedrijven van de liefde, het wordt ook nog eens behoorlijk lang gedaan. Ruim 28% procent van de GameHers speelt één à drie uur per week online en maar liefst 38 procent gaat met gemak over drie uur per week heen. Ter vergelijking; in dezelfde tijd onderga je een uitgebreid arrangement bij een schoonheidssalon, nuttig je een chique 3-gangendiner of vlieg je vanaf Schiphol naar Turkije.” (Letterlijke tekst van persbericht van Zylom)

En ook nog eens gezellig theeleuten

„De Nederlandse vrouw drinkt geregeld kruidenthee, en drinkt deze en andere well-being theeën, omdat ze bijdragen aan haar gezondheid. Tijdens het drinken van thee heeft ze een moment voor zichzelf en daarbij kiest 40 procent dan een thee die bij haar stemming past. Dit zijn enkele resultaten van onderzoek door Pickwick onder 508 Nederlandse vrouwen, uitgevoerd door Motivaction. [...] Andere opvallende uitkomsten: thee wordt door de groep geïnterviewden geassocieerd met gezelligheid met vrienden of familie. Desondanks kiest, zo blijkt uit het onderzoek, bijna de helft voor een andere smaakvariant dan zijn partner. Thee wordt ook sterk geassocieerd met ‘gezondheid’ en ‘lekker’, en niet meer met ‘ziek zijn’ of ‘koekjes’. Een andere opvallende uitkomst is dat wanneer vrouwen verliefd zijn, ze dan vooral vruchtenthee en kruidenthee drinken.” (Letterlijke tekst van persbericht van Pickwick)