Seedorf en Van der Sar mogen eerste training van Oranje overslaan

KATWIJK. Het Nederlands elftal is gisteravond de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië begonnen zonder Clarence Seedorf en Edwin van der Sar. Seedorf bleef uit voorzorg achter in het spelershotel. Hij speelde het afgelopen weekeinde een zware wedstrijd met Milan tegen Lazio. Ook Van der Sar was niet van de partij op het veld van Quick Boys in Katwijk. De doelman is vrijwel hersteld van een voetblessure. ”Het gaat de goede kant op”, aldus een woordvoerder van de KNVB. Kew Jaliens, Hedwiges Maduro, Wilfred Bouma en Mario Melchiot trainden apart van de groep. Zij hebben last van ”lichte ongemakken”. Eerder voegde bondscoach Marco van Basten PSV`er Danny Koevermans toe aan de selectie van Oranje als vervanger voor de geblesseerde Dirk Kuijt. De spits van Liverpool heeft een hamstringblessure. Nederland speelt zaterdag uit tegen Roemenië en volgende week thuis tegen Slovenië.