Ruimteveer op weg naar lanceerbasis

Ruimteveer op weg naar lanceerbasis Baikonur, 10 okt. Een trein vervoert het ruimteveer Soyuz TMA-11 naar de lanceerbasis op de zogeheten Baikonur Cosmodrome in Kazachstan. Het ruimteveer wordt vandaag gelanceerd en brengt gezagvoerder Peggy Whitson, technicus Yuri Malenchenko en sjeik Muszaphar Shukor naar een internationaal ruimtestation. Shukor, de eerste Maleisiër die ooit de ruimte ingaat, keert op 21 oktober terug naar de aarde. Whitson en Malenchenko zullen zes maanden op het ruimtestation verblijven. Foto AFP The Soyuz-TMA 11 rocket is transported to a launch pad at the Baikonur cosmodrome early 08 October 2007. The launch of an international space crew is set to take place from Baikonur in Kazakhstan 10 October 2007. AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA AFP