Radio Voorkeur

NPS Kunststof. I.A. Osche maakte in 1922 de eerste Nederlandse ‘boatmovie’: De Rijn van Lobith tot aan Zee. Documentairemaker Jord den Hollander maakte de reis 85 jaar later opnieuw en kijkt in Rijn 2007 naar de recente veranderingen in het rivierlandschap. Beide films zijn te zien op het Architectuur Filmfestival in Rotterdam, van 11 tot 14 oktober. Den Hollander, tevens programmeur van het festival, licht toe. Radio1, 19.00-20.00u.

Napels. Televisiemaker Frans Bromet is te gast in Napels, het live interviewprogramma waarin aan de hand van een fictieve sterfdatum van de gast wordt gesproken over wat hij of zij nog wil doen in de tussenliggende tijd. Hoe kijkt de eigenzinnige televisiemaker aan tegen de rest van zijn leven? Radio5, 20.00-21.00u.

Casa Luna. Janneke Gerards is hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Gerards is 31 jaar en heeft een passie voor grondrechten. In gesprek met Frank du Mosch gaat ze in de nacht van woensdag op donderdag in op de fundamenten van het Nederlandse rechtsstelsel. Radio1, 0.00-1.00u.