Overwegend droog

Tot en met zondag blijft het overwegend droog. Alleen vrijdagnacht valt op sommige plaatsen wat lichte regen en overdag komt een enkele licht buitje tot ontwikkeling. De temperatuur gaat iets omlaag en komt dit weekend uit op zo’n 15 graden.

Vanavond en vannacht kan het behoorlijk afkoelen. In het binnenland zakt de temperatuur tot een graad of 5, maar er zijn opnieuw plaatsen waar het afkoelt tot een graad of 3. Aan zee is het minder koud. Bij weinig wind ontstaan ook enkele mistbanken.

Morgen begint de dag met veel ochtendgrijs. In de middag breekt de zon opnieuw regelmatig door. Wel neemt de bewolking aan het eind van de middag toe. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest wordt het na een frisse ochtend uiteindelijk 16 tot 18 graden.

Vrijdagnacht raakt het bewolkt en valt op sommige plaatsen wat lichte regen. Overdag breekt de zon soms door, maar lokaal valt er nog een buitje. De noordwestenwind bereikt aan zee een volle windkracht 5, maar in de temperatuur komt weinig verandering.

In het weekend blijft het rustig oktoberweer met vooral in de ochtend kans op nevel en mist, ’s middags breekt de zon regelmatig door. De temperatuur komt op een graad of 15 uit en dat is voor midden oktober heel normaal.