Onderzoek KRO, Het Gesprek

De samenwerking tussen de KRO en de nieuwe praatzender Het Gesprek is mogelijk in strijd met de mediawet. Het Commissariaat voor de Media bekijkt of de KRO het dienstbaarheidsverbod overtreedt. Een publieke omroep mag niet dienstbaar zijn aan het maken van winst door derden. Het onderzoek van het Commissariaat richt zich volgens een woordvoerder op KRO-presentatoren die meewerken aan Het Gesprek. Sven Kockelman en Anita Witzier doen interviews voor Het Gesprek. De nieuwe zender, die vorige week dinsdag werd gelanceerd, levert ook fragmenten van gesprekken aan het KRO-programma Goedemorgen Nederland. Volgens de woordvoerder van het Commissariaat is dat geen aandachtspunt. „Daarvoor worden marktconforme prijzen betaald.” Het onderzoek duurt nog twee tot drie weken.