`Forever` maakt kans op Europese filmprijs

BERLIJN. De documentaire Forever van de Nederlandse filmmaakster Heddy Honigmann is genomineerd voor de prijs voor Beste Europese Documentaire. Dat maakte de European Film Academy gisteren bekend. De European Film Academy Documentary 2007-Prix Arte, zoals de prijs voor beste documentaire voluit heet, wordt op 1 december in Berlijn uitgereikt tijdens de twintigste European Film Awards Ceremony. Er zijn nog negen andere documentaires voor de prestigieuze prijs in de race. Forever gaat over de befaamde Parijse begraafplaats Père-Lachaise. De documentaire trok in de Nederlandse bioscopen ruim 20.000 bezoekers en werd daarvoor bekroond met de Kristallen Film. In 2006 kreeg de film een Gouden Kalf voor de Beste Lange Documentaire en de prijs van de Nederlandse Filmkritiek.