Evacuatie van artsen in Darfur

Een team van Artsen zonder Grenzen is gisteren geëvacueerd uit de Soedanese regio Darfur na een zware aanval op de stad Muhajariya. Het team, bestaande uit 16 man, runt het enige ziekenhuis in de stad van 70.000 mensen. De aanval begon maandag met beschietingen. Volgens onbevestigde berichten zijn daarbij twee lokale Soedanese medewerkers gedood. Andere lokale medewerkers sloegen op de vlucht, evenals alle 43 patiënten die in het ziekenhuis lagen. Het team van Artsen zonder Grenzen verblijft momenteel in Nyala, een van de grootste steden in de regio, maar hoopt zo snel mogelijk terug te keren naar het ziekenhuis. Gisteravond gaf een woordvoerster van Artsen zonder Grenzen aan dat het in Muhajariya nog steeds onrustig is. De missie in Darfur is een van de grootste van Artsen zonder Grenzen. Bijna tweeduizend hulpverleners werken in het gebied, dat ongeveer zo groot is als Frankrijk. (NRC)