Alonso in het geheim verhoord

Formule 1-coureur Fernando Alonso is gisteren in Modena in het geheim verhoord over zijn rol in de spionagezaak tussen McLaren en Ferrari. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA is Alonso, zondag nog tweede in de Grote Prijs van China, getuige en geen verdachte. De internationale autosportfederatie bestrafte eerder McLaren voor het in bezit hebben van vertrouwelijke, technische informatie van Ferrari en schrapte de Britse renstal uit het constructeurskampioenschap. Alonso moest vragen beantwoorden over e-mails die hij en McLarens testcoureur Pedro de la Rosa naar elkaar hadden verstuurd. Hieruit zou blijken dat niet alleen ontwerper Mike Coughlan bij McLaren de beschikking had over vertrouwelijke informatie van Ferrari. De Italiaanse renstal hoopt dat McLaren ook door de Italiaanse rechter wordt bestraft voor bedrijfsspionage. (ANP)