Afslanken

De witte PS3, alleen nog in Japan. Sony PS3 PlayStation

Meestal moet je met iets beters komen om de concurrentie te verslaan. Sony probeert het met een beetje minder: de nieuwe PlayStation 3 spelconsole is vanaf vandaag te koop met een harde schijf van 40 in plaats van 60 GB. Het afgeslankte model kost 399 euro, de allergoedkoopste Blu-Ray speler die in Nederland op de markt is en die ook nog eens een goede game kan spelen. Nadeel: het goedkope model lust geen oude PlayStation-spellen meer. In Japan komt trouwens een witte variant van dit type op de markt. Je kunt ook besluiten even te wachten, want Sony wil in 2008 tv-functionaliteit gaan toevoegen, zodat de PS3 ook meteen als HD videorecorder kan dubbelen. Voor die toepassing is een grotere harde schijf wel een vereiste. De concurrentie broedt ondertussen op een antwoord. Naar verluidt komt er voor de kerst nog een nieuwe Nintendo Wii.

Marc Hijink

Meer over de afgeslankte Sony PlayStation 3op nrc.nl/hebben