3 Breien

Ontspannend tijdvedrijf

Breisels

www.knitty.com

Breien is allang niet truttig of oubollig meer, maar het superhippe kantje – met breiende supersterren als Julia Roberts, Cameron Diaz, Sarah Jessica Parker – is er nu ook wel af. Blijft over: een ontspannend tijdverdrijf. Wil je graag iets zelfgemaakts met Sinterklaas of Kerst geven, dan moet je nu ongeveer wel beginnen. Op Knitty, het oudste onlinebreitijdschrift, vind je gratis patronen. Uitprinten en beginnen met die grappige flowerpowermutsjes voor kinderen, stoere halfopen wanten, of knalroze assepoestersokken. Verder: artikelen over bepaalde technieken, zoals hoe je wol kunt vervilten met een gootsteenontstopper. Ook achtergrondverhalen ter inspiratie, bijvoorbeeld van een jonge vrouw die al breiend in de metro de stress van New York losliet, en een fotoverslag van een Stitch N’ Pitchwedstrijd (breien tijdens een baseballwedstrijd). (IdV)